Så skete det. Jeg har tunet frikadellerne. Taget et utal af forspørgsler i opløbet. Her er opskriften på de mest fantastiske tunfrikadeller.
Ok, der er heldigvis altid plads til forbedringer. Første gang jeg lavede dem, stegte jeg dem på traditionel vis på en støbejernspande, men denne gang vil jeg slippe for stegeos og bager dem i ovnen i stedet for.
Dåsetun er en prisbillig løsning og jeg tør næsten ikke tænke på hvor gode dellerne ville være hvis jeg brugte frisk tun.
Ingredienser (15 stk eller 30 minideller)
- 2 ds tun
- 1 dl havregryn
- 2 æg
- 1 løg
- 1 dl rasp
- 1 tsk havsalt
- 1 tsk koriander (stødt)
- 1 knsp chili
- 1/4 rød peber
- 2 spsk mel
- 1,5 dl vand
- 1 spsk ingefær (frisk)
- 2 fed hvidløg
Rør hele skidtet sammen i en skål og form dellerne med en ske på en bageplade med bagepapir.
Bag ved ca. 220 grader i 15 – 20 minutter. (prøv dig frem – ovne er forskellige) Alternativt kan du stege dem i olivenolie på en pande. Ovnen er bare meget sundere og så oser du ikke køkkenet til i oxideret og brændt olie.
Skriv et svar