Denne blog har efterhånden været igennem en hel del forskellige emner, men jeg er endt med at skrive mest om mad og opskrifter. Jeg kan godt lide at mad er afvekslende, har en god kvalitet og ser indbydende ud. Mad er ikke kun et middel til at blive mæt, den er en kilde til oplevelser og et godt helbred.
Ofte har jeg forsøgt mig med madplaner, men jeg har endnu ikke fundet en god måde at lave dem på. Den metode der fungerer bedst for mig er at lave mad ud af køleskabet. Dvs. jeg kigger hvad vi har og så laver jeg mad af det. Min erfaring er at det giver meget lidt spild og er både en effektiv og økonomisk måde at lave mad på.
Den måde jeg laver mad på betyder også at mine opskrifter i høj grad afhænger af mit humør og hvilke ingredienser jeg har til rådighed. Jeg lader mig gerne inspirere af andres opskrifter, men følger dem sjældent. Resultatet er som regel at jeg opfinder en ny opskrift. Det er de opskrifter jeg prøver at samle her i min blog.
Jeg samler mine opskrifter fordi jeg desværre ofte glemmer hvordan jeg har lavet maden og det er jo lidt ærgerligt hvis det smagte godt og jeg gerne vil lave den igen. Jeg lægger dem også her på bloggen fordi mine venner og bekendte ofte beder om opskriften på noget af det jeg har lavet, og da opskriften som regel kun findes i mit hoved er det praktisk at kunne henvise til min hjemmeside.
Mest populære opskrifter
Gennem tiden har oplevet efterspørgsel på nogle opskrifter mere end andre. Her er nogle af de mest populære.
Koldhævede gulerodsboller
Jeg foretrækker at brødet er friskbagt og indeholder så lidt gær som muligt. Derfor koldhæver jeg næsten alt hvad jeg laver. Disse boller deler jeg i tre portioner og sætter dem i køleskabet hvor de kan holde sig i tre dage. Således har vi friskbagte boller hver morgen. Opskriften finder du her: Gulerodsboller – koldhævede
Rugbrød med surdej
Et godt rugbrød bages med surdej – ingen gær. Denne opskrift har taget mig et helt år at udvikle og har kostet mange mislykkede forsøg. Et succesfuldt rugbrød afhænger af mange ting bla. ovnen, surdejen og melets kvalitet. Derfor må du ikke give op selvom dine rugbrød mislykkes et par gange. Her er min opskrift på rugbrød med spelt og hvidtøl.
Skriv et svar