I et helt år har jeg prøvet på at bage mit eget rugbrød; og helt ærligt – hvor svært kan det være?
Åbenbart meget svært, skulle det vise sig. Jeg har kasseret adskillige forsøg og selv da jeg fik overbevist min udlejer om at det var ovnen der ikke virkede, og vi fik en ny installeret, så mislykkedes ethvert forsøg på at bage rugbrød.
Brødene var generelt bare flydende indeni uanset hvor lang bagetiden var. Jeg prøvede mange forskellige opskrifter fra bøger og på nettet, men hver gang samme resultat.
Til sidst kunne hverken venner eller familie byde ind med løsninger.
Men så lykkedes det. Jeg har nu bagt tre succesfulde rugbrød og selvom jeg har fulgt samme fremgangsmetode, så er brødene blevet vidt forskellige. Lige nu har jeg sat mit fjerde rugbrød til hævning, denne gang med hvidtøl.
Jeg har lige fra starten været fast besluttet på at bage mit rugbrød på surdej; en ren surdej uden gær eller anden form for starter. Derfor har det krævet en hel del forsøg.
Koden jeg har knækket? Jo, det var helt enkelt: Lad være med at sætte rugkernerne i blød! De skal tilsættes dejen direkte fra posen.
Skriv et svar