Her til morgen bagte jeg boller og lavede æblemarmelade med vanilje og kanel.
Her er opskriften på min marmelade:
- 1 kg æbler, skrællet og udkernet
- 500 g rørsukker
- 1 stang vanille
- 1 tsk kanel
- 1 tsk geleringspulver
- 1 tsk atamon
Skær æblerne i stykker og hak dem i en blender. Alternativt kan du skære æblerne i meget små stykker og koge dem lidt længere tid.
Kog de blendede æbler med vanilje og kanel i ca. 10 minutter.
Tilsæt sukker og kog yderliger 10 minutter. Mens marmeladen koger kan du bruge tiden til at klargøre et passende antal glas. Rengør dem og skold dem i kogende vand tilsat lidt atamon. Husk også at skolde lågene.
Tag æblerne af pladen og lad temperaturen falde lidt. Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker og tilsæt det æblerne under omrøring.
Tilsæt en tsk atamon. Må ikke tilsættes mens æblerne koger da virkningen aftager ved 100 grader.
Hæld marmeladen på glas og sæt låg på med det samme. Jeg sætter også et stykke film på for at være sikker på at låget er helt tæt.
Jeg kan anbefale at spise marmeladen på en friskbagt gulerodsbolle.
Skriv et svar